Yves V.H.

Lees hier de getuigenis van Yves V.H.:

  • Wat vond je van de opleiding?

Naast heel leerrijk was de opleiding ook een aangename ervaring. De  verschillende instructeurs geven allemaal les op hun eigen manier. Dat is een voordeel omdat je zo makkelijker dingen begrijpt en kan uitvoeren door zoveel expertise.

  • Hoe is de zoektocht verlopen naar een leuke job?

Eigenlijk verliep de zoektocht vrij vlot. Ik heb maar 2 sollicitaties hoeven doen voor functies die echt bij mij passen. Bij 1 ervan kon ik direct aan de slag.

Dat kan alleen maar omdat er goed geluisterd wordt naar wat je in gedachten hebt en er dan gekeken wordt wat haalbaar is.

 

  • Welk soort transport voer je uit en wat vind je leuk aan de job?

Ik rij dagelijks met een schijfzeiltrailer in heel België. Meestal geladen met producten voor supermarkten. Die laad  ik bij de producent en los ze bij distributiecentra.  Soms gebeurt dit ook  door het plaatselijk personeel en dat zijn altijd toffe ontmoetingen.

De wekelijkse planning zorgt voor veel variatie onderweg. De ene dag zijn het ritten van 20-30km terwijl s’anderdaags 100 tot 150 km mogelijk zijn. Wat ik enorm apprecieer is dat mijn vrachtwagen uitgerust is met heel wat extra’s zodat het altijd comfortabel is onderweg naar mijn bestemming.

 

  • Als je raad kan geven aan chauffeurs CE in spé, wat zou je hen adviseren?

Haast en spoed is zelden goed. Twijfel je over een situatie? Bekijk het even met een collega indien mogelijk of schat het even opnieuw in voor je verder rijdt.

Neem ook steeds de tijd om je vrachtwagen en trailer grondig na te kijken, zo kan je zonder zorgen en veilig de baan op.

 

  • Raad je ons traject om chauffeur te worden aan? Zo ja, waarom?

 Ik vind het traject een absolute aanrader omdat het best goed te combineren is met het beroep dat je op dat moment nog uitoefent. 

Met een korte intensieve opleiding kan je snel van job veranderen en genieten van die nieuwe uitdaging. 

Zeker in het begin is je job als vrachtwagenchauffeur best spannend maar dit komt snel los waardoor je meer en meer gaat genieten van het op de baan zijn, het tegenkomen van collega's... Dat had ik nooit ervaren als ik niet in het traject was gestapt.